DKK 107,25 (DKK 107,18 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Simon Lynge - solo

12.05.2016 kl. 19:30 Hammerum Efterskole, Herning
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 107,25 (DKK 107,18 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Simon Lynge har begejstret anmeldere og lyttere internationalt med sine sange, der også har fundet vej til Hollywoods TV- og filmproduktioner. Han har været på turné med Emmylou Harris og Morcheeba, og siden udgivelsen af ”The Absence of Fear” i 2014 har han spillet et hav af koncerter i Danmark, Færøerne, Grønland, Finland, England, Italien og USA. Et nyt album er netop nu i støbeskeen og ventes på gaden til august.

Det er ikke helt ved siden af, når engelske The Sunday Times beskriver Simon Lynges musik som “A breath of his fresh island air." Den dansk/grønlandske sanger og guitarist, der blandt andet er draget mod sangskrivningen, fordi han ikke kan lide at skrive dagbog, har virkelig sig selv på spil i sin sangskrivning. Og det er noget, der taler lige ind i hjertekulen hos lyttere fra hele verden. 

Det seneste album ”The Absence of Fear” blev finansieret gennem crowd-funding, hvor Simon Lynge-fans verden over hjalp til med at skabe et økonomisk fundament for at kunne gå i studiet med det nye materiale. Resultatet blev uhyre medrivende, både musikalsk og tekstligt, og pladen er ikke mindst virkelig fermt produceret af Thai Long Ly. 

Med et melodisk klarsyn, der vækker mindelser om folk/pop-sangsmeden Paul Simon, lægger Simon Lynge smukt fra land med sangen I’m a Soul. Her er vokalen og intimiteten helt i front, og så ruller toget ellers videre med den dansable Silver Light og perler som Django’s Song og For Love. 

Og det er prominente samarbejdspartnere, der har fået øjnene op for talentet fra det høje nord. Musikerne på den nye plade er alle sammen folk fra det øverste lag af den musikalske fødekæde i L.A. De turnerer og har indspillet med Tracy Chapman, Fiona Apple, Stevie Wonder, Prince, Christina Aguilera, Chick Corea og mange flere. Derudover spiller guitaristen Steve Cropper (som skrev og indspillede Dock Of The Bay med Otis Redding) guitar på Simon Lynges eminente cover-version af sangen.


Hver sang sin egen verden

“Hver sang er sin egen lille verden for mig; en snekugle jeg kan kigge i og se de steder, følelser, oplevelser og observationer, der ligger til grund for dens tilblivelse. Django's Song blev f.eks. først til på et hotelvœrelse i Berlin, mens jeg var på turne med Emmylou Harris og savnede min søn, som jeg ikke havde set i 2 måneder,” fortæller Simon Lynge om sangenes tilblivelsesproces. Debutpladen ”The Future” nåede vidt og bredt ud og opnåede bl.a. en topplacering på Amazon’s albumchart. Alligevel er det ikke nødvendigvis den slags ambitioner, der driver værket for Simon Lynge i dag. Hans største ønske er at være med til at skabe soundtracket til folks liv:

“Om fem år vil jeg gerne have, at når folk hører en af sangene fra The Absence Of Fear, tœnker de: "åh, den minder mig om dengang, da..." Jeg vil gerne nå ud til flere mennesker og vœre en del af deres liv via mine sange,” fortæller singer-songwriteren.

----

The Absence of Fear har fået en flot modtagelse.  Albummet nåede top 10 på iTunes Album Chart i Danmark, blev Ugens Album på DR P4 og fik nogle fremragende anmeldelser i bla. GAFFA og på Lydtapet.dk. 

GAFFAs Ivan Rod skrev bla.: Albummet har det, der skal til for få et internationalt gennembrud. Det har et internationalt tilsnit. En international sound. Og er tekstuelt bygget om omkring universelle temaer som kærlighed og længsel.” 

Simon Lynge arbejder netop nu på et nyt album og første single ventes på gaden omkring 1. maj og bliver fuldt op af en band tour.

Mere info: www.simonlyngemusic.com og www.songcrafter.dk